Hjælp, mit barn har fået entreprenørskab!

Dette materiale giver idéer til, hvordan man gennem en række sjove aktiviteter og udfordringer kan øve børns innovative og entreprenørielle kompetencer. Man bliver ikke kun god til innovation og entreprenørskab, for mange af aktiviteterne og udfordringerne træner også ting fra de andre skolefag, så det er bare med at komme i gang.

Innovation og entreprenørskab er et tværgående emne i grundskolen, og det betyder, at alle elever skal møde innovation og entreprenørskab gennem deres skoletid. Det sker som en del af den almindelige undervisning og nogle gange som særlige forløb eller projekter i skolen.

Innovation og entreprenørskab handler om at blive dygtigere til:

  • at sætte aktiviteter i gang
  • at være kreativ
  • at kende sin omverden
  • at tro på sig selv og sine evner
  • at kunne bruge det, man lærer i skolen til at skabe værdi for andre – måske endda skabe egen virksomhed som voksen

Hvorfor er entreprenørskab i skolen vigtig?

Der er en lang tradition i de danske skoler for at arbejde projektorienteret og for at undervise og lære på nye måder. Innovation og entreprenørskab giver skolerne flere muligheder for at fortsætte med at udvikle undervisningen til gavn for både eleverne og for samfundet.

 

Innovation og entreprenørskab er vigtigt i skolen, fordi det lærer eleverne at handle og at påvirke deres fremtid, hvad enten det bliver som ansat eller selvstændig.

Hvad kan man gøre som forælder?

Entreprenørskab er ikke ligesom de almindelige fag i skolen, hvor eleverne har en bog, og hvor der er mål for, hvad de skal lære. Entreprenørskab handler mere om ens tilgang til at løse problemer og skabe værdi for andre. Men hvis man som forælder gerne vil hjælpe sit barn med at øve sig i at være kreativ og prøve om idéerne kan holde, er der meget man kan gøre.

 

Hvis man gerne vil øve sig i at være kreativ og finde på nye idéer, så handler det om at bryde vaner, turde handle på nye muligheder og potentialer, skabe en idé samt løfte hovedet og se ud over horisonten, så det er det, øvelserne går ud på. Lad børnene tage ansvar og initiativ og lad dem lære noget samtidig. Lav gerne aktiviteterne sammen med børnene, for det er sjovt at gøre noget sammen og få fælles oplevelser af at noget nyt og anderledes lykkes.

 

Fonden for Entreprenørskab er nationalt videncenter for innovation og entreprenørskab i undervisningen og har lang erfaring i at lave programmer, undervisningsmaterialer og andet til skolerne. Læs mere på www.ffe-ye.dk eller hold dig orienteret på Fondens Facebook.

 

God fornøjelse!